Večerníčkův pohádkový les

22.08.2012 22:50

Nový termín na Večerníčkův pohádkový les byl stanoven na sobotu 14. srpna.  Všichni jsme netrpělivě sledovali předpovědi počasí :-) a  říkali si, že mít takovou smůlu podruhé už snad není ani možné :-)

Ráno nám pod zataženou oblohou ještě do smíchu moc nebylo, ale kolem poledne, kdy už bylo všech devatenáct pohádkových postaviček ve svých kostýmech,  to začínalo být veselejší. Sluníčko hřálo a první návštěvníci se kolem druhé hodiny odpolední začínali hromadit u vstupu, kde měl všechno pod kontrolou přímo Večerníček. Dál už to šlo ráz na ráz. Protáhnout si tělíčko u Boba a Bobka při jejich obvyklé rozcvičce. Proběhnout lesem, kde za mlhou hustou tak, že by se dala krájet čekal Rákosníček. Po zvládnutí dalšího úkolu pak rovnou na palouček. Tam už svůj taneček předváděla Maková panenka s motýlem Emanuelem. Kousek dál stála znenadání pařezová chaloupka včetně svých obyvatel Křemílka a Vochomůrky. Kdo měl ještě sílu pokračovat v cestě potkal Pata a Mata. Tihle dva nešikové byli za každého pomocníka moc rádi a po zatlučení hřebíčku nešetřili na odměnách.  To ale ani Rumcajs s Mankou a Cipískem, kteří vítali děti u skály v lese. Cesta se klikatila dál  a najednou se každý ocitl přímo uprostřed pohádky o nafoukaném a panovačném Trautenberkovi a moudrém Krakonošovi. Trautenberk lamentoval a honil Anče,Kubu i hajného tak, jak to umí jen on. Krakonoš i se svou sojkou vše pozoroval, aby mohl včas zasáhnout. Na děti bylo ale spolehnutí,  a tak pomohly Ančeti přeprat prádlo nebo s hajným a Kubou nařezat dříví. A Krakonoš? Ten měl pro každého za tu námahu další odměnu. Poslední zastávkou všech pohádkových cestovalatelů  byla škola.  Přímo 3.B, kde už čekal  Mach a Šebestová, kterým  děti pomohly najít utržené sluchátko.  Ovšem nechyběl tu ani Jonatán. A z téhle pohádky už to bylo do cíle jen pár kroků. Tam už se točilo nejen pivo pro tatínky, ale také cukrová vata pro každého, kdo na ni měl chuť. Hned vedle  se tyčil  skákací hrad s míčky nebo prolézačka mašinka Tomáš. Díky tomu bylo o zábavu postaráno ještě hodně dlouho.

Věříme, že návrat do světa pohádek pohladil každého po duši a udělal radost malým i velkým. A slibujeme, že zase něco vymyslíme a dáme vám vědět, kdy se máte zastavit v Něžovicích. :-) :-) :-)

Letos se navíc ještě více než kdy jindy ukázalo, že všechno záleží nejen na počasí, ale také na pomoci dalších desítek lidí, kteří do téhle pohádkové akce vložili svůj čas, nadšení a udělali spoustu práce nad rámec svých povinností. Vyjmenovat je, by byl hodně dlouhý seznam, a tak zkrátka děkujeme všem, kteří přispěli sebemenším dílkem do téhle skládačky příjemného odpoledne v našem POHÁDKOVÉM LESE.

Hezký den Vám přejí členky ČSŽ Něžovice. 

Vyhledávání

Kontakt

Český Svaz Žen Nězovice Něžovice 10
399 01 Milevsko
Petra Koutníková
+420608616265