Něžovická drakiáda 2012

03.10.2012 20:20

V sobotu 3. října uspořádal Český svaz žen Něžovice drakiádu, které se zúčastnilo kolem padesáti dětí. Počasí bylo skvělé, a tak se kromě sluníčka vyjímalo na obloze stále několik pestrobarevných draků různých tvarů a velikostí. Kdo zrovna draka nepouštěl, ten mohl absolvovat některou ze soutěžních disciplín. Každý si mohl zkusit prolézat pavučinou, hledat poklad v hromadě listí, běžet závod s drakem, házet kaštany na cíl nebo si jen tak opéct špekáček, který dostal zdarma každý dětský návštěvník této akce. Nejvíce legrace se bezesporu užilo, když se všichni dohromady zúčastnili hry o nejdelší ocas draka. Zapojit se museli i rodiče a prarodiče, kterým děti nosily pestrobarevné mašličky a jejich úkolem bylo svázat z nich co možná nejdelší ocas. Tři nejlepší týmy byly oceněny malou sladkostí. Stejně tak si odnesly sladké odměny v podobě krásných dortů s motivem draka děti, které namalovaly obrázek a byly vylosovány. Rozdávání cen a dárečků pak stále pokračovalo. Každý ještě dostal kásnou voňavou perníkovou medaili. A dostal ji opravdu každý: tatínci, maminky, babičky.... zkrátka všichni, kdo si přišli s námi užít tohle prima odpoledne.

Tím ale program zdaleka nekončil. Pozvání na drakiádu přijali Táborští střelci, kteří v dobových kostýmech předvedli, jak to mohlo vypadat na bojišti během třicetileté války nebo jak se oblékal opravdový mušketýr. Rány z děla a ostatních zbraní se v samém závěru odpoledne rozléhaly do širokého okolí. Kdo chtěl, mohl si zkusit vystřelit z kuše nebo si prohlédnout všechny ostatní zbraně pěkně zblízka.

Díky opět patří všem, kteří pomohli zorganizovat nebo jakkoliv jinak přispěli k průběhu letošní drakiády. Další plánovanou akcí Českého svazu žen je Mikulášská nadílka, na kterou vás opět brzy pozveme.

Vyhledávání

Kontakt

Český Svaz Žen Nězovice Něžovice 10
399 01 Milevsko
Petra Koutníková
+420608616265